szerző:
hvg.hu

Újabb bizonyíték arra, hogy már nem kell sokat várnunk az új csúcs-Audi hivatalos bejelentésére.

Az Audi idén januárban a Detroiti Autószalonon leplezte le az Audi Q8 Concept nevet kapott új modelljét, aminek a márciusi Genfi Autószalonon már be is mutatkozott a felfrissített új kiadása. A keresztségben Audi Q8 Sport Concept nevet kapott újdonság alapjaiban véve megegyezik az amerikai kontinensen debütált verzióval, azonban kívül-belül néhány kisebb-nagyobb változtatást hajtottak végre rajta.

A Q8-ból rövid idő alatt tehát már két előfutár is érkezett, most pedig felbukkant egy fotó a járgány végleges változatának egyik prototípusáról. A mellékelt fotót egy olasz autós fórumba töltötték fel, és érdekessége, hogy egy lényegében teljesen álcázás nélküli Audi Q8 látható rajta:

©

A tesztautón nem ingolstadti (IN), hanem Neuburg an der Donau-i (ND) német rendszám látható, mely település azonban csak 25 kilométerre található az Audi-központtól.

Előzetes információk szerint az Audi Q8 a kezdetekben többek közt 252 lóerős 2 literes és 333 lóerős 3 literes TFSI benzinmotorokkal lesz kapható, a későbbiekben pedig érkezik majd a 600 lóerős 4 literes biturbó V8-as erőforrással szerelt RS Q8.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!