szerző:
hvg.hu

Újabb bizonyíték arra, hogy már nem kell sokat várnunk az új csúcs-Audi hivatalos bejelentésére.

Az Audi idén januárban a Detroiti Autószalonon leplezte le az Audi Q8 Concept nevet kapott új modelljét, aminek a márciusi Genfi Autószalonon már be is mutatkozott a felfrissített új kiadása. A keresztségben Audi Q8 Sport Concept nevet kapott újdonság alapjaiban véve megegyezik az amerikai kontinensen debütált verzióval, azonban kívül-belül néhány kisebb-nagyobb változtatást hajtottak végre rajta.

A Q8-ból rövid idő alatt tehát már két előfutár is érkezett, most pedig felbukkant egy fotó a járgány végleges változatának egyik prototípusáról. A mellékelt fotót egy olasz autós fórumba töltötték fel, és érdekessége, hogy egy lényegében teljesen álcázás nélküli Audi Q8 látható rajta:

©

A tesztautón nem ingolstadti (IN), hanem Neuburg an der Donau-i (ND) német rendszám látható, mely település azonban csak 25 kilométerre található az Audi-központtól.

Előzetes információk szerint az Audi Q8 a kezdetekben többek közt 252 lóerős 2 literes és 333 lóerős 3 literes TFSI benzinmotorokkal lesz kapható, a későbbiekben pedig érkezik majd a 600 lóerős 4 literes biturbó V8-as erőforrással szerelt RS Q8.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.