szerző:
hvg.hu

Az olasz szupersportautó igen egyedi, bár igencsak véleményes külcsínt kapott - az átalakításról videónk is van.

15 évesen mit szokott vásárolni magának egy fiatal fiú? Egy új sportciőt, egy új biciklit vagy talán egy új mobiltelefont. Ferrarit viszont igen ritkán, vagy ha igen, akkor leginkább csak 1:43-as méretben. Dubaj azonban egy olyan ország, ahol egy 15 esztendős fiúnak akár saját igazi Ferrarija is lehet, még ha egy darabig hivatalosan nem is vezetheti.

Történetünk főszereplője Rashed Belhasa, aki annak az Ahmed Saif Belhasának a fia, aki dubaji építési vállalkozóként az elmúlt időkben több mint 2 milliárd dolláros vagyonra tett szert. Az apuka megengedte a gyermekének, hogy saját Ferrarit, egész konkrétan egy F12berlinettát vásároljon magának.

©

Ebben a több mint 80 millió forintos értéket képviselő maranellói csodagépben egy 6,3 literes V12-es szívómotor rejtőzik, mely 740 lóerős teljesítményt és 690 Nm-es nyomatékot produkál. Ily módon nem meglepő, hogy a kocsi alig 3,1 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, végsebessége pedig 340 km/h.

A bérelt sofőr által vezetett sárga Ferrari külcsínjét a tinédzser nem találta elég egyedinek, és úgy döntött, hogy Louis Vuitton fóliával boríttatja be az egész karosszériát. A végeredmény, nos hát igencsak véleményes lett.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!