szerző:
László Ferenc

Néhány évtizede iszonyatosan menő volt egy ilyen gyermekjáték. És pontosan ugyanilyen vagány 2017-ben is.

A nagy autógyártók kereskedéseiben nem csak 1:1 méretarányú igazi kocsikat, hanem általában azok kicsinyített, lábbal vagy pedállal hajtható gyermekjáték másolatait is meg lehet találni. Kiválóan mutat egy ilyen 3-4 éveseknek szánt apró BMW, Mercedes vagy éppen Volvo, de egyik ilyen modern játék hangulata sem ér fel egy igazi pedálos Moszkvicséhoz.
©

A mellékelt fotókon látható, 1987-ben készült, tehát idén kerek harmincadik születésnapját ünneplő példányt egy budapesti autókereskedésben találtuk, és az érte elkért 150 ezer forintos összeg tulajdonképpen kedvezőnek mondható, ugyanis az ebayen nemrégiben 700 ezer forintos áron bukkant fel egy hasonló autó.

©

A szélvédőn ott a Magyar Autóklub matrica, hátul pedig korhű magyar felségjelzésre lehetünk figyelmesek. A szerencsés vásárló pedig akár azon a versenyesen is elindíthatja gyermekét, melyet minden évben kifejezetten ilyen pedális Moszkvicsok számára írnak ki.

©

 

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!