szerző:
hvg.hu

A Porsche új nagy SUV-modellje első körben benzines és hibrid változatokban lesz kapható. A dízelek érthető okokból késni fognak.

A Porsche 2002-ben kezdte meg az első Cayenne forgalmazását, melynek utódja 2010 óta van gyártásban. A Volkswagen-konszern sportmárkája 7 év után hamarosan lecseréli a méretes divatterepjárót: a Porsche várhatóan augusztus 29-én, kedden leplezi majd le a Cayenne harmadik generációs kiadását.

Az új Cayenne arra az MLB-platformra épül, mely az Audi Q5 és Q7 és a Bentley Bentayga alatt is ott található, és amelyre a következő VW Touareg és a Lamborghini Urus is épülni fog. Az elődjénél mintegy 100 kilogrammal könnyebb újdonság első körben V6-os és V8-as benzinmotorokkal lesz elérhető, ezenkívül pedig érkezik a Turbo S E-Hybrid, mely hazánkban könnyen zöld rendszámozható plug-in hibrid körülbelül 700 lóerős lesz.

A dízelmotoros változatok várhatóan csak később, a dízelbotrány lecsillapodását követően érkeznek majd meg, és ha az USA-ban nem is, de Európában egész biztosan kaphatóak lesznek. Teljesen megújul továbbá az utastér, a műszerfalról például számos nyomógomb eltűnik, melyek helyét érintésérzékeny kezelőszervek veszik át, csakúgy, mint a közelmúltban kijött új Panamera esetében.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!