szerző:
hvg.hu

A Porsche új nagy SUV-modellje első körben benzines és hibrid változatokban lesz kapható. A dízelek érthető okokból késni fognak.

A Porsche 2002-ben kezdte meg az első Cayenne forgalmazását, melynek utódja 2010 óta van gyártásban. A Volkswagen-konszern sportmárkája 7 év után hamarosan lecseréli a méretes divatterepjárót: a Porsche várhatóan augusztus 29-én, kedden leplezi majd le a Cayenne harmadik generációs kiadását.

Az új Cayenne arra az MLB-platformra épül, mely az Audi Q5 és Q7 és a Bentley Bentayga alatt is ott található, és amelyre a következő VW Touareg és a Lamborghini Urus is épülni fog. Az elődjénél mintegy 100 kilogrammal könnyebb újdonság első körben V6-os és V8-as benzinmotorokkal lesz elérhető, ezenkívül pedig érkezik a Turbo S E-Hybrid, mely hazánkban könnyen zöld rendszámozható plug-in hibrid körülbelül 700 lóerős lesz.

A dízelmotoros változatok várhatóan csak később, a dízelbotrány lecsillapodását követően érkeznek majd meg, és ha az USA-ban nem is, de Európában egész biztosan kaphatóak lesznek. Teljesen megújul továbbá az utastér, a műszerfalról például számos nyomógomb eltűnik, melyek helyét érintésérzékeny kezelőszervek veszik át, csakúgy, mint a közelmúltban kijött új Panamera esetében.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.