szerző:
hvg.hu

A svájci hatóságok úgy döntöttek, nem engedélyezik a legújabb Porsche Cayenne terepjárók regisztrációját, mert a járművekbe szerelt dízelmotorokban még benne van a károsanyag kibocsátási teszteknél csaló szoftver.

"Meg kell védeni a környezetet" - indokolták a döntést a svájci hatóságk, amelyek szerint az új Cayenne kocsik csak akkor kaphatnak rendszámot az országban, ha károsanyag kibocsátási szintjük megfelel az alpesi ország törvényeinek. A most hozott tiláts nem vonatkozik a már rendszámmal ellátott Cayenne-ekre - írta a DW.com német hírportál.


Németországban júliusban erősítették meg, hogy megtalálták a Cayenne három literes TDI motorjában a csaló szoftvert, ez után a Volksvagen konszern - amelyhez a Porsche is tartozik - több ezer járművet hívott vissza.  

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!