szerző:
hvg.hu

Az autó tulajdonosok körében az elmúlt időkben csökkent az átlagos elégedettség, de vajon mely márkák teljesítenek mostanság a legjobban?

A legfrissebb American Customer Satisfaction Index tanulmányból kiderül, hogy míg 2016-ban az Egyesült Államokban 82 százalékos átlagos vásárlói elégedettséget mértek az autótulajdonosok körében, addig idén már csak 81 százalékost.

A tömegpiacra szánt autók kapcsán elkészített toplista legelején változatlanul a Toyota trónol, mely japán gyártó 85-ről 86 százalékra tudott javítani. A második helyen ugyancsak egy japán márka, a Subaru végzett a maga 85 százalékos elégedettségi mutatójával, ami 1 százalékpontos javulásról tesz tanúbizonyságot. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a 84 százalékon stagnáló amerikai GMC állhat fel.

A negyedik a 81-ről 83 százalékra javító dél-koreai Hyundai, melyet az idén legnagyobbat előrelépő, nem kevesebb mint 4 százalékpontot javító, ugyancsak dél-koreai Kia követ, a maga 82 százalékos elégedettségi mutatójával.

Ezután a 82 százalékos japán Mazda, a 81 százalékos amerikai Chevrolet, a 81 százalékos japán Honda, a 80 százalékos amerikai GM, illetve a 80 százalékos amerikai Jeep következik a sorban. A toplista első tíz helyezettje közül a Honda bukta a legnagyobbat, nem kevesebb, mint 6 százalékpontot.

Amennyiben arra kíváncsi, hogy az európai vásárlók szerint melyek a leginkább megbízható személyautók, itt minden információt megtalál ezzel kapcsolatban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!