szerző:
hvg.hu

Ennek a hatalmas német luxusautónak a tulajdonosa vélhetően kipufogó-fetisiszta.

A dízelmotoros autók mostanság egyre kevésbé számítanak politikailag korrektnek, hiszen egyrészt túl vagyunk néhány dízelbotrányon, másrészt a gázolajos erőforrások csak igen drága fejlesztések árán képesek megfelelni az egyre szigorúbb környezetvédelmi normáknak.

1996-ban viszont még virágkorukat élték a dízelmotoros autók, és ebben az évben került gyártásba a W140-es sorozatú S-osztályos Mercedes S300 Turbo Diesel kivitele. Ennek motorházteteje alatt egy 3 literes turbódízel erőforrás található, mely 177 lóerős teljesítményt és 330 Nm-es nyomatékot állított elő, vagyis körülbelül annyit, amennyit ma már egy közel fele ekkora motorból is ki szoktak erőszakolni.

Az alábbi fotón is egy ilyen Mercedes látható, melynek tulajdonosa a jelek szerint olyannyira büszke dízelmotoros "bálnájára", hogy annak fekete füstjét nem kevesebb mint négy darab kipufogóvégen engedi szabadjára.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!