szerző:
hvg.hu

Az autó sofőrje kényelmesen döcögött a belső sávban 70 km/h-val ott, ahol egyébként 90 km/h-ra a megengedett sebesség. De nem ez volt az egyetlen probléma.

Néhány hónapja már nem egy leányálom Hódmezővásárhely és Szeged között autózni. Amellett, hogy nemrég (ismét) elkezdték felújítani az algyői Tisza-hidat, a 47-es főúton építik az ország legnagyobb körhídját, ami nemrég már formát is öltött.

Az építkezés miatt az adott szakaszon egy sávra szűkül a forgalom, emellett pedig hónapok óta sebességkorlátozás van érvényben, ami a reggeli és délutáni csúcsforgalomban jelentős torlódást tud okozni. Amikor viszont vége a sebességkorlátozásnak, ismét kétsávossá válik az út, és újra 90 km/h-val lehet autózni.

Pontosabban csak lehetne, mert olvasónk szerint ezt nem mindenki teszi meg: vagy a 90 km/h-s sebesség, vagy a jobbratartási kötelezettség marad el, olvasónk viszont egy olyan autóssal találkozott, aki egyiket sem tartotta fontosnak betartani.

"Szerda reggel 7 óra magasságában lőttem az alábbi képet Hódmezővásárhely és Szeged között, mert épp meg kellett állni a körforgalom építése miatt. Nem először találkoztam vele, néhány hete már kitolatott elém Vásárhely belvárosában, nem látta, hogy bárki is érkezne. Azt sem vette észre, hogy lefékeztem miatta – persze hogy is vehette volna észre, amikor

hiányzik a belső visszapillantó tükör?"

– fogalmazta meg a kérdést olvasónk.

©

Szerda délelőtt ismét "összeakadt" a zöld színű autóval és sofőrjével, aki ezúttal a körforgalom építkezése után "felejtett el" 90 km/h-ra gyorsítani, ezzel együtt pedig lehúzódni a külső sávba.

"Háromszor dudáltam rá, csak harmadjára vett észre. De hogy miből, nem tudom, mert a fejét látszólag meg sem mozdította a külső tükrök felé" – írta olvasónk.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!