szerző:
hvg.hu

Az Apple idei csúcsmobilja olyan drága lett, hogy kis szerencsével akár remek használt autó vagy motor is vásárolható az árából.

Az Apple kedd este mutatta be az első almás mobil tizedik születésnapjára érkezett jubileumi okostelefont, a többek közt újfajta kijelzőt, minden korábbinál jobb kamerát és vezeték nélküli töltési lehetőséget biztosító iPhone X-et.

Ez minden idők legdrágább iPhone-ja, melynek 256 GB-os csúcsmodellje hazánkban hivatalosan 436 990 forintba kerül. Ez olyan sok pénz, hogy akár egy remek asztali vagy hordozható számítógép is vásárolható belőle, de akár használt autót vagy sportmotort is vehetünk a 400 ezer forint körüli összegből.

Itt van rögtön egy akár családi felhasználásra is alkalmas kompakt egyterű, egy 2003 szeptemberében gyártott Opel Meriva. Ez a 420 ezer forintos német járgány az eladó közlése szerint eddig 178 ezer kilométert tett meg, van benne digitális klíma, 1,6 literes benzinmotorja pedig 101 lóerős teljesítményű.

©

Ha olaszos temperamentumra és mediterrán designra vágyunk, érdemes néhány pillantást vetni erre az 1999-es Alfa Romeo 156-ra. A 415 ezer forintos járgány 149 ezer kilométeres futásteljesítménnyel bír, az 1,6 literes benzinmotor pedig egy ötsebességes manuális váltón keresztül adja le 120 lóerős teljesítményét. A klíma ebből a kocsiból sem hiányzik, igaz csak manuális.

©

A skandináv életérzést nem kevesebb mint 165 lóerős teljesítménnyel kombinálni kívánók számára jó választás lehet az alábbi Volvo S40, melyért 399 ezer forintot kér az eladója. A manuális klímás és ötfokozatú automataváltós autót "valós 156 ezer kilométeres" futásteljesítménnyel hirdetik, vizsga pedig 2018 januárjáig van rajta.

©

Természetesen egy Suzuki Swiftnek is be kellett kerülnie a válogatásunkba: 420 ezer forintért egy alig 80 ezer kilométert futott 2001-es példányt találtunk. A fehér színű japán-magyar autó ötajtós kivitelű, motorházteteje alatt egy 68 lóerős 1,3 literes erőforrás található, klímáról viszont nem tesz említést az eladó.

©

Amennyiben nem idegen tőlünk a retro, akkor akár az alábbi Lada 2101-es szóba jöhet. A 410 ezer forintos áron kínált orosz járgány kívül piros, belül sötétbarna, de ennél talán fontosabb, hogy felújított 1,2 literes motorja van és a karosszériája is ki van lakatolva. Nem elhanyagolható szempont, hogy az 1981-es Ladára 2019 júliusig érvényes vizsga van.

©

Ráadásként egy kétkerekű is bekerült összeállításunkba, egész konkrétan egy 56 ezer kilométert futott Kawasaki GPX 750R Ninja. A 400 ezer forintos japán sportmotor 1989-ben hagyta el a gyártósort, de a 112 lóerős 750 köbcentiméteres négyhengeres motorral szerelt példány teljesen fel van újítva.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!