szerző:
hvg.hu

A visszavett és hatalmas parkolókban ledepózott Volkswagen és Audik közül csemegéztek a tolvajok.

Január óta, amikor mi is megmutattuk, milyen hatalmas telepeken tárolják Amerikában a Volkswagen visszavásárol dízeleit, megkezdődött az "újrahasznosításuk". Csak nem éppen legális úton.

Az egyik ilyen tároló helyszín a Michigan-államban lévő Detroit Lions amerikai-futballcsapat Pontiac Silverdome stadionjának parkolója is. Valakiknek persze feltűnt, hogy nem őrzik igazán szigorúan a járműveket és gondolhatta ilyen hatalmas mennyiségnél fel sem fog tűnni, ha kitolnak pár darabot a parkolóból. A pár darab aztán szép lassan 60 autó fölé kúszott - írta az autoblog.com.

Egy jóideig ment is az üzlet, ám az orgazdák hamar lebuktak, amikor a kocsikat elkezdték az új tulajok újraregisztrálni. A híradások szerint legalább 41 autónak lett új gazdája, darabonként 11 ezer dollárért, ami kétség kívül elég csalogató ár az átszámítva 2,8 millió forint körüli összeggel. A járművekkel csak annyit kellett intézni, hogy Michigan-államon kívül használják őket.

Persze, ahogyan várható volt az ügyéntézés során az alvázszámok elkezdtek jelezni a Volkswagen saját rendszerében is. A lopott kocsik felét már meg is találták szerte szét Indiana államban egy jókora 1000 kilométer sugarú körben értékesítve azokat.