szerző:
hvg.hu

A visszavett és hatalmas parkolókban ledepózott Volkswagen és Audik közül csemegéztek a tolvajok.

Január óta, amikor mi is megmutattuk, milyen hatalmas telepeken tárolják Amerikában a Volkswagen visszavásárol dízeleit, megkezdődött az "újrahasznosításuk". Csak nem éppen legális úton.

Az egyik ilyen tároló helyszín a Michigan-államban lévő Detroit Lions amerikai-futballcsapat Pontiac Silverdome stadionjának parkolója is. Valakiknek persze feltűnt, hogy nem őrzik igazán szigorúan a járműveket és gondolhatta ilyen hatalmas mennyiségnél fel sem fog tűnni, ha kitolnak pár darabot a parkolóból. A pár darab aztán szép lassan 60 autó fölé kúszott - írta az autoblog.com.

Egy jóideig ment is az üzlet, ám az orgazdák hamar lebuktak, amikor a kocsikat elkezdték az új tulajok újraregisztrálni. A híradások szerint legalább 41 autónak lett új gazdája, darabonként 11 ezer dollárért, ami kétség kívül elég csalogató ár az átszámítva 2,8 millió forint körüli összeggel. A járművekkel csak annyit kellett intézni, hogy Michigan-államon kívül használják őket.

Persze, ahogyan várható volt az ügyéntézés során az alvázszámok elkezdtek jelezni a Volkswagen saját rendszerében is. A lopott kocsik felét már meg is találták szerte szét Indiana államban egy jókora 1000 kilométer sugarú körben értékesítve azokat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!