szerző:
hvg.hu

Emberünk nem kertelt, hanem egyenesen kimondta azt, ami a nagy rivális gyártó újdonságával kapcsolatban a szívét nyomta.

A Mercedes a nyár közepén jelentette be minden előzmény nélküli új modelljét, a pickup kategóriában rajtvonalhoz álló X-osztályt, melyről most a BMW egyik vezetője nyilatkozott igen negatívan.

A konkurens bajor gyártó egyik alelnöke, Hendrik von Kunheim azt mondta, hogy a Mercedes X-osztály szörnyű. Kunheim szerint a Mercedesnek ennél valami sokkal komolyabbal kellett volna előrukkolnia, ugyanis az X-osztály jelenlegi formájában egyszerűen kiábrándító. Emberünk úgy gondolja, hogy a Mercedes fantasztikus autókat készít, de ez nem egy ilyen kocsi.

A BMW vezér által kritizált, hazánkba várhatóan az év vége felé megérkező újdonság három változatban lesz kapható: az elsősorban munkára használt igásló verzió Pure névre hallgat, a Progressive változatot a mainstream közönségnek szánják, a Power nevezetű kiadás pedig a divatos lifestyle megoldásokért rajongók körében arathat sikert.

©

Kezdetben kétféle dízelmotorral lesz elérhető a Nissan Navara alapokon nyugvó X-osztály, a 220d-ben egy 2,3 literes 163 lóerős erőforrás, a 250d-ben pedig egy 190 lóerős biturbó motor található. Később érkezik a 258 lóerős és 550 Nm-es V6-os dízelmotorral szerelt 350d, illetve a 165 lóerős benzinmotoros 200-as modell.

Alaphelyzetben csak hátsókerékhajtást kapunk, de felár ellenében természetesen négykerékhajtás is rendelhető. Az 1,1 tonnával terhelhető, illetve maximum 3,5 tonnás vontatmány húzására képes Mercedes X-osztály hatsebességes manuális, illetve hétsebességes automataváltóval készül. A kiváló terepjáró képességekkel kecsegtető, akár bőrbevonatú műszerfallal is kérhető új Mercedes németországi alapára átszámítva mintegy 11,5 millió forint.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!