szerző:
hvg.hu

Olvasónk, Norbert rögtön a magyar határt átlépve tapasztalta meg, milyen érzés Ausztria után újra idehaza autózni.

Ha az ember sokáig külföldön tartózkodik, autósként hajlamos hozzászokni a helyi közlekedési szokásokhoz. Így volt ezzel olvasónk, Norbert is, aki saját bevallása szerint három hónapot töltött Ausztriában, mielőtt újra Magyarországra jött volna.

A kint töltött három hónap elég volt, hogy hozzászokjon az osztrák közlekedéshez, ám mint írja, idehaza szinte azonnal a határ után emlékeztették, hogy "hogy is mennek a dolgok".

Olvasónk épp Molnaszecsődöt hagyta volna el autójával a 8-as főúton, amikor 50-es tempónál, záróvonalnál először egy terepjárós, majd egy teherautó előzte meg. Mivel olvasónk is 50 km/h-val haladt, mondanunk sem kell, egyszerre több KRESZ-szabályt is sikerült megszegniük a videó főszereplőinek.

(A videó készítője felhívta a figyelmet arra, hogy a fedélzeti kamera dátumbeállítása pontatlan, a videó valójában ezen a héten kedden készült.)

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!