szerző:
hvg.hu

A német prémiumgyártó szerint a slusszkulcsok mostanra teljesen értelmüket vesztették.

Nem is olyan régen még minden autót úgy nyitottunk, hogy elfordítottuk a kulcsot az ajtón lévő zárban, majd pedig bent helyet foglalva egy hasonló mozdulattal kellett életre kelteni a motort. Aztán felbukkantak a távirányítós kulcsok, melyekkel egy gombnyomással ki lehetett nyitni az ajtókat, mostanság pedig egyre több autó olyan, hogy elég a közelébe lépni a zsebünkben lévő kulccsal, és máris nyílnak az ajtók. Ezzel párhuzamosan pedig a slusszkulcs-elfordításos motorindítás is kihalóban van.

Éppen ezért a BMW úgy gondolja, hogy itt lenne az ideje annak, hogy az autók mellé ne adjanak már hagyományos kulcsokat. "Őszintén, az embereknek tényleg szükségük van rá?" – tette fel a kérdést Ian Robertson, a vállalat eladási részlegének egyik vezetője. A hagyományos kocsikulcsot az utóbbi időkben érintőkijelzős okoskulccsá továbbfejlesztő BMW szerint az autók nyitására és indítására tökéletesen megfelelnek a ma már lényegében mindenki zsebében ott lapuló mobiltelefonok.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a bajor autógyártó vajon mikor lépi majd meg azt, hogy már nem ad hagyományos kulcsot a négykerekűi mellé. Az viszont már egyértelmű, hogy a kormányt és a pedálokat még jó ideig nem fogják száműzni a BMW-kből.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.