szerző:
hvg.hu

A német prémiumgyártó szerint a slusszkulcsok mostanra teljesen értelmüket vesztették.

Nem is olyan régen még minden autót úgy nyitottunk, hogy elfordítottuk a kulcsot az ajtón lévő zárban, majd pedig bent helyet foglalva egy hasonló mozdulattal kellett életre kelteni a motort. Aztán felbukkantak a távirányítós kulcsok, melyekkel egy gombnyomással ki lehetett nyitni az ajtókat, mostanság pedig egyre több autó olyan, hogy elég a közelébe lépni a zsebünkben lévő kulccsal, és máris nyílnak az ajtók. Ezzel párhuzamosan pedig a slusszkulcs-elfordításos motorindítás is kihalóban van.

Éppen ezért a BMW úgy gondolja, hogy itt lenne az ideje annak, hogy az autók mellé ne adjanak már hagyományos kulcsokat. "Őszintén, az embereknek tényleg szükségük van rá?" – tette fel a kérdést Ian Robertson, a vállalat eladási részlegének egyik vezetője. A hagyományos kocsikulcsot az utóbbi időkben érintőkijelzős okoskulccsá továbbfejlesztő BMW szerint az autók nyitására és indítására tökéletesen megfelelnek a ma már lényegében mindenki zsebében ott lapuló mobiltelefonok.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a bajor autógyártó vajon mikor lépi majd meg azt, hogy már nem ad hagyományos kulcsot a négykerekűi mellé. Az viszont már egyértelmű, hogy a kormányt és a pedálokat még jó ideig nem fogják száműzni a BMW-kből.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!