szerző:
hvg.hu

Nem értette az ausztrál sofőr, miért akarják levillogni az útról. Aztán jött a meglepetés.

Nem mindennapi történetről számolt be a 9News Twitteren: az ausztráliai Adelaide környékén egy igen szokatlan potyautast cipelt magával az egyik SUV tulajdonosa. A sofőr az elindulástól nagyjából 16 kilométert tett meg, és az egyetlen furcsa dolog az volt, hogy a többi sofőr megpróbálta őt levillogni az útról.

Szerencsére komolyan vette a dolgot, így lehúzódott, hogy megnézze, mit is látottak mások. Kiderült, a potyautást a bal első kerék mögött, a felfüggesztésbe kapaszkodva kell keresni, a koala ugyanis ott gubbasztott.

A beszámolók szerint szerencsére nem történt semmi baja, apróbb karcolásokkal megúszta a dolgot, ami kész csoda, tekintve, hogy meglehetősen rázós 16 km állt mögötte. Egy kicsit megijedt, de ezen kívül semmi baja nem volt.

A koalát végül csak úgy tudták megmenteni, hogy levették a kereket. Nem sokkal később visszaengedték a természetbe, aminek szemmel láthatólag nagyon örült. A koalát végül a Kelley névre keresztelték, a tűzoltó után, aki megmentette.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!