szerző:
hvg.hu

Nem értette az ausztrál sofőr, miért akarják levillogni az útról. Aztán jött a meglepetés.

Nem mindennapi történetről számolt be a 9News Twitteren: az ausztráliai Adelaide környékén egy igen szokatlan potyautast cipelt magával az egyik SUV tulajdonosa. A sofőr az elindulástól nagyjából 16 kilométert tett meg, és az egyetlen furcsa dolog az volt, hogy a többi sofőr megpróbálta őt levillogni az útról.

Szerencsére komolyan vette a dolgot, így lehúzódott, hogy megnézze, mit is látottak mások. Kiderült, a potyautást a bal első kerék mögött, a felfüggesztésbe kapaszkodva kell keresni, a koala ugyanis ott gubbasztott.

A beszámolók szerint szerencsére nem történt semmi baja, apróbb karcolásokkal megúszta a dolgot, ami kész csoda, tekintve, hogy meglehetősen rázós 16 km állt mögötte. Egy kicsit megijedt, de ezen kívül semmi baja nem volt.

A koalát végül csak úgy tudták megmenteni, hogy levették a kereket. Nem sokkal később visszaengedték a természetbe, aminek szemmel láthatólag nagyon örült. A koalát végül a Kelley névre keresztelték, a tűzoltó után, aki megmentette.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!