szerző:
hvg.hu

A skót sofőr egy 57,5 méteres rakományt szállított, és egy kis hídra kellett felhajtania.

Ahhoz, hogy egy kamionnal a megfelelő módon lehessen manőverezni, komoly rutinnal kell rendelkeznie egy sofőrnek. A kezdők gyakori hibája, hogy nem érzik a járművet, és a pótkocsi néha fennakad itt-ott. Egy 60 méteres szerelvény azonban még a legprofibb sofőröknek is feladná a leckét, pláne akkor, ha egy kereszteződésnél le kell fordulni. Hősünk viszont megcsinálta a lehetetlent.

A CNN beszámolója szerint az alábbi jármű vezetője egy 60 méter hosszú szerelvényt irányított még szeptember 17-én Skóciában, Bun Loyne-nál. A sofőrnek egy kis hídra kellett felhajtania az útról, ami azt jelentette, hogy 90 fokban kellett fordulnia a géppel – úgy, hogy az 5,57 méteres rakomány – ami egy szélturbina egyik lapátja volt – sehol se akadjon fenn.

A szerelvény hátsó három tengelyét szerencsére úgy alakították ki, hogy el tudjanak fordulni, de még így is bűvészkedni kellett a siker érdekében.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.