szerző:
hvg.hu

Nem ért egyet a kerület vezetése azzal, hogy mostantól tilos balra kanyarodni a Pomázi úti kereszteződésben.

Mint azt reggel megírtuk, a Bécsi úton a város felé vezető autósok eddig szabályosan, telezöld jelzés mellett kanyarodhattak a kétsávos út belső sávjából a Pomázi útra. (Még ezt az állapotot ábrázolja borítóképünk is.)

Hétfőtől azonban megváltozott a forgalmi rend: ezentúl már tilos balra kanyarodni, amire jól látható módon elhelyezett új, kötelező haladási irányt jelző táblák hívják fel a figyelmet.

A III. kerület vezetése nem ért egyet az intézkedéssel, szerintük a Főváros egyoldalúan változtatta meg a forgalmi rendet a Bécsi úton. Az erről szóló, lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint a polgármester sajnálatosnak tartja, hogy a kerületet érintő fontos változtatásokról, mint például az 1-es villamos meghosszabbításának elmaradásáról, az utóbbi időben kizárólag a sajtóból értesül a kerület vezetése. A Polgármesteri Hivatal azt is hozzáfűzte, hogy nincsen kamera a kereszteződésnél, így nem is bírságolnak.

Az eddigi telizöldes forgalmi rend, vagyis a szembejövő forgalom kötelező bevárása miatt a kereszteződés előtt gyakran feltorlódott a város irányába tartó forgalom, de hivatalosan nem ez az oka a mostani változásnak, hanem a balesetmegelőzés. Pedig a dolog érdekessége az, hogy ez a kereszteződés is azon az útvonalon fekszik, amin – egyes értesülések szerint – Tarlós István főpolgármester reggelente dolgozni jár autójával.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!