szerző:
hvg.hu

Kevés mai autó tudja azt megcsinálni, mint mondjuk a LaFerrari, hogy használtan többet ér eredeti áránál. A Tesla Model 3 esetében most épp működik ez a képlet.

A hiánygazdaság tünete, hogy lényegesen többet is hajlandóak fizetni termékekért az emberek, mint annak egyébkénti kiskereskedelmi ára. Ebben a helyzetben van most a Tesla is a legújabb típusával, a Model 3-mal.

Jelenleg 400 ezren várakoznak a megrendelt autójukra, miközben gyakorlatilag leállt a gyártásuk különböző, nem teljesen világos helyzet miatt.

Ebben a vákuumban bizony komoly haszonra lehet szert tenni, ha valaki hajlandó megválni most autójától. Ezt teszi például egy élelmes amerikai, aki meghirdette vadonatúj Tesláját a Craiglist nevű használt termékeket kínáló oldalon.

©

A jól felszerelt Tesla Model 3-ért, amelynek eredeti ára 56 ezer dollár volt, nem kevesebb mint 150 ezer dollárt kér a hirdető. És nem nagyon van kétségünk, hogy ehhez elég közeli áron el is fogja tudni adni. A kocsiban egyébként alig 2000 mérföld van.

A Tesla a maga módján próbálja megelőzni a nyerészkedést: kiadtak egy útmutatást, miszerint azok, akik elsőbbséget élveztek (dolgozók) a Model 3-asok megszerzésében, beleegyeztek, hogy nem adják el az eredeti árnál többért. Mindez a vállalás a lehetőségek országában azért elég visszásnak tűnik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!