szerző:
hvg.hu

Ezzel a kerékpárral még a szerényebb izomzattal rendelkezők is könnyedén feltekerhetnek a meredek emelkedőkön.

A BMW a közelmúltban számos különböző hibrid autót mutattot be, melyek közös vonása, hogy hajtásláncukban többek közt egy benzinmotor, egy villanymotor és egy nagykapacitású akkumulátor található. A bajor gyártó legújabb hibridje kivételesen csak két kerékkel rendelkezik, és az említett triumvirátusból a benzinmotort ezúttal az emberi erő helyettesíti.
©

A BMW Active Hybrid e-bike alaphelyzetben ugyanúgy viselkedik, mint egy hagyományos bicikli, de ha kell, akkor bármikor rásegít a tekerésre egy 250 W-os teljesítményű, illetve 90 Nm nyomatékú villanymotor. A motorhoz hasonlóan az 502 Wh-s, kivehető akkumulátor is az alumíniumvázban kapott helyet.

©

Egy feltöltéssel maximum 100 kilométeres távolság tehető meg. Eco módban 50 százalékos rásegítést biztosít az elektromos rendszer, Turbó módban pedig nem kevesebb mint 275 százalékkal egészíti ki az emberi erőt. A microUSB és Bluetooth csatlakoztathatósággal rendelkező kerékpár maximális sebessége 25 km/h elektromos módban.

A tárcsafékes és LED-lámpás kétkerekű árcéduláján 3400 eurós, vagyis átszámítva mintegy 1 millió forintos összeg olvasható.

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!