szerző:
hvg.hu

A magyar virtuáldizájner újragondolta, milyen lenne a Lada Niva a hagyományosnál hosszabb tengelytávval.

A napokban már írtunk a Lada Niváról, amikor egy fedélzeti kamerás videóból kiderült: az oroszok elpusztíthatatlannak gondolt gépe mégsem annyira elpusztíthatatlan. Viszont népszerű, az oroszok több mint 2 millió darabot gyártottak le belőle, a klasszikus kockaautókon nevelkedett szíveket pedig a mai napig képes megdobogtatni. Talán ezért is gondolta úgy a magyar virtuáldizájner, X-Tomi, hogy készít belőle egy olyan változatot, amit már igazán megérdemelt a modell: egy limuzint.

A nyújtott tengelytávú Niva nagyon jól néz ki, a magunk részéről simán el tudnánk képzelni, ahogy egy lánybúcsú/legénybúcsú résztvevői lógnak ki belőle az ablakon.

©

Abba viszont bele sem merünk gondolni, hogy mennyit fogyaszthat. Az eredeti Niva ugyanis a gyári adatok szerint 10,8 literen éldegélt el 100 km-en, vagyis volt étvágya rendesen. A mohósága pedig a nagyobb súly miatt valószínűleg csak fokozódna.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!