szerző:
hvg.hu

Az Opel egy nagyon egyszerű trükkel ellensúlyozta a szerényebb teljesítményt, mutatjuk.

Az Opel a nyár közepén leplezte le az új Insignia sportváltozatát, a GSi modellt, mely messze nem olyan erős, mint a korábbi OPC csúcsváltozat, de még így is sportosabb annál. Azt már eddig is tudtuk, hogy az új GSi gyorsabb a Nordschleifén, mint a régi OPC, arra viszont csak most derült fény, hogy pontosan mennyivel. Nos, egész konkrétan 12 másodperccel.

Míg az előző Insigniából készített OPC modell turbós 2,8 literes V6-os erőforrása 325 lóerőt és 435 Nm-t produkál, addig az aktuális modell GSi kivitelében lévő turbós 2 literes négyhengeres motor csupán 260 lóerős és 400 Nm-es.

A 65 lóerős és 35 Nm-es mínuszt úgy sikerült igen hatékonyan ellensúlyozni, hogy az új Insignia 160 kilogrammal könnyebb az elődjénél. A 12 másodperccel jobb Nordschleife köridő elérésében ezenkívül az erős Brembo fékeknek, a nyomatékvektoros összkerékhajtásnak, a nyolcsebességes autómata váltónak és a Michelin Pilot Sport 4 S gumikkal felvértezett 20 colos felniknek is komoly szerepe van.

A szedán és kombi változatban készülő Insignia GSi várhatóan 2018 első negyedévében érkezik meg hazánkba, és dízelmotoros verzióban is kapható lesz. És ez még nem minden: pletykák szerint már javában készül a GSi-nél is erősebb új OPC modell.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!