szerző:
hvg.hu

A tervezet szerint a méregdrága luxuscikkeket birtoklókkal hamarosan új sarcokat fizettetnének Franciaországban.

A francia elnök egy olyan új tervezettel rukkolt elő, mely a szuperautókra, a luxusjachtokra és a drága ékszerekre kivetett új adóval hozna létre új bevételi forrást a jövő évi költségvetésben. Az új adó bevezetésére azt követően kerülhet sor, hogy a francia kormányzatot a közelmúltban sok kritika érte a gazdagok adójának csökkentése, illetve eltörlése miatt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Franciaországban pontosan mekkora adóval és pontosan mely autókat sújtanák, mindenesetre nem példa nélküli, hogy egy ország megadóztatja a nagy értékű járműveket.

Ausztráliában például 33 százalékos luxusadót vetnek ki a 65 ezer ausztrál dollárnál (13,3 millió forint) nagyobb értékű nagyfogyasztású autókra, illetve azokra a szerényebb fogyasztású járművekre, melyek értéke meghaladja a 75 ezer ausztrál dollárt (15,4 millió forint).

Ön jó ötletnek tartja a luxusautók megadóztatását?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!