szerző:
hvg.hu

A német gyártó egyik leginkább karakteres típusa elérkezett életciklusa végéhez: a mediterrán Scirocco szél nem fúj többet Wolfsburgból.

A Volkswagen több mint 40 éve, 1974-ben dobta piacra kompakt sportkupéját, a Sciroccót, mely villámgyorsan igen komoly rajongói táborra tett szert. 1981-ben aztán napvilágot látott a második generáció, mely egészen 1992-ig volt gyártásban. Az aktuális harmadik generációra egészen 2008-ig kellett várnunk, és a szériát a jelek szerint most ismét pihenőpályára helyezi a VW.

A Sciroccónak ugyanis leállították a gyártását, és úgy tudni, hogy a modellből a közeljövőben nem érkezik újabb generációs kiadás. A Scirocco legjobb éve 2009 volt, amikor több mint 45 ezer példányt értékesítettek belőle, a karakteres kupé népszerűsége ezt követően azonban jelentősen csökkent. Tavaly például már kevesebb mint 11 ezer darab hagyta el a gyártósorokat.

A többek közt 280 lóerős R változatban is készült Scirocco története tehát most véget érni látszik. Jól értesült források szerint a Volkswagen a későbbiekben várhatóan még használni fogja az elnevezést, de az új Scirocco már nagyon más lesz, mint az elődei voltak: ilyen néven várhatóan elektromos sportautók készülnek majd Wolfsburgban.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!