szerző:
hvg.hu

A hatóság komoly lehetőséget lát egy ilyen szerzeményben, mondván, gyorsan oda lehet vele érni bárhova.

A dubaji rendőrség évek óta bővítgeti ámulatba ejtő rendőrségi járműarzenálját. A sokmillió dolláros gépkocsiparkban van: BMW M6 Gran Coupe, Mercedes SLS AMG, Lamborghini Aventador, Aston Martin One-77, Ferrari FF, Bentley Continental GT, Ford Shelby Mustang Roush Edition, egy Mercedes G63 AMG, Audi R8, Mercedes SL 63, Nissan GTR , Chevrolet Camaro SS.

Mindezekhez képest most egy nem négykerekű, de legalább ilyen különleges járművet kezdtek tesztelni, egy repülő motort. Mi is beszámoltunk többször már a Scorpionról, amely 125 kilogramm tömegű és 60 km/h-s tempóra képes. Jelenleg viszont csak 15 percre elegendő a kapacitása akkumulátorainak.

Az orosz-amerikai Hoversurf cég gyártmánya lényegében tömeggyártásra kész, így akár a rendőrségek egy új járőrkategóriát is bevezethethenek, ha vesznek belőle párat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!