szerző:
hvg.hu

A japán kultúra előtt tisztelegve készít öt különleges, nyitott tetős Lamborghinit a cég, amivel egy szép kerek évfordulót is ünnepelnek.

Az idei Frankfurti Autószalonon rántotta le a leplet a Lamborghini a tavaly bemutatott Anvetador S nyitott tetős változatáról, az Avantedor S Roadsterről. A 740 lóerős szupergyors kabrióról itt írtunk meg minden fontos tudnivalót, most azonban újabb érdekességgel rukkoltak elő.

A Lamborghini idén épp 50 éve, hogy megjelent a japán piacon, a cég pedig úgy gondolta, jó lenne illő módon megünnepelni ezt a kerek évfordulót. Mivel az Aventador S Roadstert épp ezen az évfordulón mutatták be Japánban, a cég úgy döntött, 5 különleges változatot is készít a kocsiból.

©

A szám nem véletlen, és nem csak az 50 miatt lett ennyi. A cég ugyanis ezzel kíván tisztelegni a japán kultúra 5 eleme, a föld, a víz, a tűz, a levegő és az égbolt előtt. A kocsiknak emiatt az áruk sem lesz egyforma, ugyanis mindegyik egyedi tervezést kap a már említett elemek miatt.

©

A vizet szimbolizáló változat már el is készült, az egyedi festése 10 ember 170 munkaórájába került. Az eredmény lenyűgöző, a fekete-kék kombináció egészen zseniális.

©

Az autó természetesen az utastérben is ezt az elemet tükrözi.

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!