szerző:
hvg.hu

A világ egyik legnagyobb fogyasztóvédelmi szervezete, a Consumer Reports nemcsak a megbízhatósági, de megbízhatatlansági listáját is elkészítette, hogy a vásárlók tudják, melyik modellekhez érdemes fenntartásokkal közeledni. Komoly meglepetések vannak a Top 10-ben.

A hét elején már megmutattuk, melyik az a 10 autó, amit a világ egyik legnagyobb fogyasztóvédelmi szervezete, a Consumer Reports szívesen ajánl az autóvásárlás előtt állóknak. A szervezet saját tesztjei és tapasztalatai szerint ezek a modellek megbízhatóak, így nem nagyon lövünk mellé, ha ezek közül választunk.

A Consumer Reports azonban nemcsak a megbízhatósági, de a megbízhatatlansági listáját is elkészítette. A neveket végigböngészve találni nem is egy olyat, ami nem kis meglepetést okozott, amikor először megláttuk feltűntetve.

  1. Chevrolet Camaro
  2. Mercedes-Benz GLC
  3. Jaguar F-Pace
  4. GMC Acadia
  5. Fiat 500
  6. Ford Focus
  7. Ford Fiesta
  8. Volvo XC90
  9. Cadillac Escalade
  10. Tesla Model X

A szervezet szerint a fent említett autók mindegyikével akadt olyan probléma, a vásárlásukat követő első 12 hónapban, ami miatt ezeket az autókat akár kérdéses választani.

Persze az autóvásárlást nem mindig az érvek, sokszor a márkaimidzs (és nem utolsó sorban a pénztárca) is befolyásolja, így ez csak egy szempont a sok közül.

Mindenképpen érdemes egy másik listára is odafigyelni, ez pedig a töréstesztek eredménye. Emlékeztetőül: ez a 22 autó most a legbiztonságosabb Európában.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!