szerző:
hvg.hu

Írhatjuk, hogy ennél több ittasságot nehezen lehet elkövetni ittassági ügyben.

A ceglédi ügyészség tárgyalta a gyorsított eljárásban azt az eseten, amelyben egy helyi férfi részegen jelent meg a bírósági tárgyaláson, majd fél órával később ittas járművezetés miatt vette őrizetbe a rendőrség.

A bűnügy gyanúsítottjával szemben ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás, amely eredményeként az ügyészség, bíróság elé állította. A gyanúsított járásbíróságon azonban részegen jelent meg. A járásbíróság ezért járőrt hívott, aki légalkohol-mérő készülékkel megállapította, hogy a férfi valóban ivott. Emiatt a bíróság a gyanúsítottat elbocsátotta a tárgyalásról.

A férfi a bíróság épületéből elment, azonban fél órával később már ismét gépkocsijával közlekedett Cegléden, viszont elkapták. Az ellenőrzést végző rendőrök észlelték ittasságát, ezért előállították a rendőrkapitányságra, majd ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt őrizetbe vették.

A bíróság mindkét bűncselekményt elbírálva 6 hónap 3 évre felfüggesztett fogházbüntetésre és 336 000 forint pénzbüntetésre, valamint 3 év járművezetéstől eltiltásra ítélte a vádlottat. Az ítélet jogerős – írta az ugyeszseg.hu.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.