szerző:
hvg.hu

A négyszeres világbajnok hozta nyilvánosságra a történteket.

Lewis Halmilton rakta ki Tweeter-bejegyzésként, hogy a szombati napon megtámadták csapatának néhány tagját. Éppen az Interlagosban lévő pályát hagyták el, amikor fegyveresek feltartották a csapat néhány tagját.

Lövések is dördültek és az egyik csapattag fejéhez fegyvert szegeztek, de szerencsére végül nem sérült meg senki az incidensben. Hamilton még annyit tett hozzá, hogy kéri imádkozzanak a munkájukat végző srácokért, akik profik módjára teszik tovább a dolgukat, annak ellenére, mi történt velük.

A helyi sajtó beszámolója szerint hasonló eset történt az FIA a nemzetközi autómobil szövetség egyik autójával is. Akkor a delegáltakat egy páncélozott járművel vitték, amely elsodorta az útból az őket megtámadó autót.

Később kiírta azt is, hogy ez történik minden egyes évben. Az F1 és a csapatok ennél sokkal többet érdemelnek, nincs bocsánat ezekre az eseményekre.

Néhány évvel ezelőtt Jenson Button páncélozott autóját is megtámadták, és az F1-es csapatok tagjai a pályán kívül általában nem is viselnek egyenruhát, inkább civilként próbálnak elvegyülni a hétvégi tartózkodásuk idején – írta a gphirek.hu az eset kapcsán említve a korábbiakat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!