szerző:
hvg.hu

A négyszeres világbajnok hozta nyilvánosságra a történteket.

Lewis Halmilton rakta ki Tweeter-bejegyzésként, hogy a szombati napon megtámadták csapatának néhány tagját. Éppen az Interlagosban lévő pályát hagyták el, amikor fegyveresek feltartották a csapat néhány tagját.

Lövések is dördültek és az egyik csapattag fejéhez fegyvert szegeztek, de szerencsére végül nem sérült meg senki az incidensben. Hamilton még annyit tett hozzá, hogy kéri imádkozzanak a munkájukat végző srácokért, akik profik módjára teszik tovább a dolgukat, annak ellenére, mi történt velük.

A helyi sajtó beszámolója szerint hasonló eset történt az FIA a nemzetközi autómobil szövetség egyik autójával is. Akkor a delegáltakat egy páncélozott járművel vitték, amely elsodorta az útból az őket megtámadó autót.

Később kiírta azt is, hogy ez történik minden egyes évben. Az F1 és a csapatok ennél sokkal többet érdemelnek, nincs bocsánat ezekre az eseményekre.

Néhány évvel ezelőtt Jenson Button páncélozott autóját is megtámadták, és az F1-es csapatok tagjai a pályán kívül általában nem is viselnek egyenruhát, inkább civilként próbálnak elvegyülni a hétvégi tartózkodásuk idején – írta a gphirek.hu az eset kapcsán említve a korábbiakat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!