szerző:
hvg.hu

A Chevrolet új sportkocsija igen komoly teljesítményt sajtol ki hatalmas V8-as erőforrásából.

A Chevrolet ikonikus sportautója, a Corvette mostanság ünnepli hatvanötödik születésnapját, és ennek apropóján most megérkezett a széria legerősebb és egyben leggyorsabb kivitele. A keresztségben Corvette ZR1 nevet kapott újdonság igen komoly spoilerszettet és hatalmas, 430 kilogramm leszorítóerőt produkáló hátsó szárnyat kapott:
©

Az alapmodelltől jelentősen eltérő aerodinamikájú csúcsváltozat motorházteteje alatt egy 6,2 literes lökettérfogatú V8-as benzinmotor található, mely egy kompresszor segítségével nem kevesebb mint 765 lóerős teljesítményt, illetve 970 Nm nyomatékot produkál.

©

A Michelin Pilot Sport Cup 2 sportgumikon guruló szörnyeteg végsebessége 340 km/h, és bár vélhetően a 0-100-as sprintet is elképesztően gyorsan letudja, ennek szintideje kapcsán egyelőre még nem nyilatkozott a gyártó.

©

A sportfutóművel és adaptív felfüggesztéssel felvérzetett Corvette ZR1 belsejét nappabőr és számos különböző karbonszálas elem ékesíti, ha pedig esetleg már unjuk a V8-as hangját, akkor feltekerhetjük a prémium minőségű Bose hangrendszer hangerejét. Az egyelőre ismeretlen árú újdonság forgalmazása tavasszal fog megkezdődni.

©

 

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.