szerző:
hvg.hu

A GAZ-21-es a szovjet idők autógyártásának egyik mérföldkövét jelenti, egyben egy látványos és kifejezetten formás autó volt mindig is. Igazán jó alap a hotrod-építőknek is.

Az ültetett tuning autók egyik alapkaraktere, hogy kétajtós kupé változatban készülnek. A Volgából persze a szovjet idők ideológiájának ez biztosan nem felelt volna meg, ezért ilyen karosszériaforma nem is készült GAZ-21-esből sem.

Szerencsére ez nem jelent problémát, még úgy sem, hogy a kocsi szerkezetének jelentős részét megőrizzék. Jelen esetben az eredeti modellből a hátsó ajtót lefalazták, az első ajtók hosszát megnövelték kétajtóssá alakítva a járművet, miközben a tetővonalat is lejjebb hozták a látványosabb forma érdekében.

©

A hűtőrácshoz, akárcsak az ütközőkhöz vagy az ajtókilincsekhez, amelyek annyira képviselik az egyedi oroszos stílust, nem is nyúltak. Ugyanakkor a sárvédő elemek, a motorháztető már egyedi darabok, vélhetően üvegszálas anyagból. A kerékjárati szélesítések alatt persze jóval nagyobb felniméretű kerekek kaphattak helyet.

©
©

A kabintér kifejezetten az eredeti, némi szolid utastér-átalakítás történt csak. A barna kárpitozás mellett a fémből készült kiegészítőket festették a kocsi karosszériájának színeire. A motorteret, futóművet érintő technikai adatok sajnos nincsenek a projektről – így konkrétumként csak a képeket lehet megcsodálni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!