szerző:
hvg.hu

A következő, negyedik generációs kompakt autó már feltűnt egy-egy szokásos fekete-fehér matricás kémfelvételen, most viszont kifejezetten feltűnő megjelenéssel fotózták le.

Mindez bizonyítéka, hogy hamarosan itt a hivatalos premier is a Ford egyik legnépszerűbb modelljéből, amelynek így ránézésre, a külseje leginkább az új Fiestára emlékeztet, természetesen egy számmal nagyobb méretben. Az is jól látható, hogy a mostani generációra jellemző éles vonalak mostanra lekerekedtek.

©

Bár az amerikai gyártó nem adott pontos dátumot még a modell bemutatójára, de láthatóan zajlik a felvezető műsor a többek közt az ilyen #TimeToFocus feliratos autók révén, az látható. Nem lesz nagy meglepetés, ha még idén december elején a Los Angeles-i autószalonon, vagy év elején Detroitban bemutatják majd az autót.

Amit a kocsiról már tudni lehet, többek közt, hogy 50 kilogrammal könnyebb lesz átlagban elődjénél, jelentősen több vezetési, kényelmi asszisztenst kap majd, sőt jön belőle az elektromos változat is. Az egyik nóvum a háromhengeres Ecoboost 1.0 literes változata lehet – hengerlekapcsolós üzemmóddal (!) – 131 lóerős teljesítménnyel. Az alapmotor 101 lóerős változatban ugyancsak a háromhengeres, a másik véglet a később érkező 2.0 literes RS 367 lóerős motorral. Az új Focus első példányait az utcán majd csak 2018 közepe felé lehet majd látni.

©
©