szerző:
hvg.hu

A bajorok izmos hibrid sportautója 2018-tól egy új változatban is elérhető lesz – a hivatalos bejelentésre már nem kell sokat várnunk.

A BMW elsőként 2009-ben vázolta fel egy látványos prototípus segítségével, hogy körülbelül hogyan képzel el egy igen fejlett hajtásláncú hibrid sportkocsit. Az autó végleges változata i8 típusjelzéssel 2013-ban készült el, és azóta lényegében teljesen változatlan formában zajlik a gyártása.

Nyílt titok, hogy az i3-hoz hasonlóan hamarosan az i8-nak is fel fogják varrni a ráncait, és ezzel egy időben érkezik a típus roadster változata, ami a korábbi kémfotók után most egy új kedvcsináló hivatalos gyári videón is szemügyre vehető. A felvételen az látható, ahogy az új i8-ast összeszerelik, illetve tesztelik a gyárban:

A BMW először 2012-ben mutatott egy tető (és ajtó) nélküli i8 prototípust, amit aztán 2016-ban követett a hasonló koncepcióra épülő iVision Future Interaction. A cég egyik vezetője a tavaly őszi Párizsi Autószalonon erősítette meg azon híradásokat, hogy a nyitható tetejű i8 Roadster utcai változata már javában készül.

A várhatóan 420 lóerőre izmosított, illetve 7,1 helyett 14,2 kapacitású akkumulátorral szerelt új i8 forgalmazása előreláthatólag 2018-ban fog megkezdődni – a várható ár egyelőre ismeretlen. A hivatalos bejelentésre várakozások szerint december elején, a Los Angeles Auto Show keretein belül kerül majd sor.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!