szerző:
hvg.hu

Busszal pótolják a 4-es, 6-os villamosokat a Blaha Lujza tér és az újbudai végállomások között. Az utasok panaszkodnak, hogy nem férnek fel a pótlóbuszokra.

Továbbra is pótlóbusz közlekedik a 4-es villamos helyett a Blaha Lujza tér és Újbuda-központ között, illetve a 6-os villamos helyett a Blaha Lujza tér és Móricz Zsigmond körtér között pályahiba miatt. Az utasoktól türelmet kérnek – írták szerda reggel 9 óra előtt a BKK Facebook-oldalán. Egy friss poszt 11 óra után is jártak még a pótlóbuszok, de már "csak" a Corvon negyed és Újbuda között.

A BKK nem részletezte, pontosan milyen pályahibáról van szó. A kommentekből az derül ki, hogy a sín törhetett el valahol a leállított szakaszon, ahol a pálya több helyen szemmel láthatóan rossz állapotban van már. Az utasok arra panaszkodnak, hogy kevés pótlóbusz jár a villamosok helyett, nem fér fel mindenki, és a tájékoztatással sem elégedettek.

©

A Közlekedő Tömeg Facebook-oldalán is azt írták, hogy síntörés történt a Nagykörúton, a reggeli csúcs közepén, méghozzá egy hónap alatt a harmadik, és múlt hétfőn volt karbantartás.

Szerda reggel a metrópótlás erősítésére hivatott 12M és 14M-es villamosok helyett is pótlóbuszok jártak egy ideig a Lehel tér és a Frangepán utca között, a BKK szerint járműhiba miatt. A közlekedési azóta a teljes vonalon újraindult. A BKK itt is kapott az utasoktól hideget-meleget. „Tíz nap nem telik el, hogy ne legyen valami fennakadás. Most a metró miatt hatványozottan kockázatos a közlekedés erre” – írta egyikük. Egy másik utas a metrópótlóvillamos-pótlóbuszt kereste, egy harmadik pedig villamospótló repülőt kért.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!