szerző:
hvg.hu

Az igazságügyi szakértő szerint a sofőr és a póráz nélkül sétáltatott kutya gazdája is hibázott.

Nem állt meg a zebránál, majdnem elgázolt egy póráz nélkül sétáltatott kutyát egy sofőr Nyíregyházán. Az esetet rögzítette egy másik kocsi fedélzeti kamerája. Felvette azt is, ahogy a kutya gazdája egy botot dobott a gyorsan elhajtó autó után – számolt be a pénteki RTL Híradó.

Az érintett nyíregyházi úton tábla is jelzi a gyalogátkelőhelyet. Mindkét oldalon vártak gyalogosok arra, hogy lelépjenek az úttestre. Az egyik oldalon megállt az érkező autó, a másikon viszont nem állt meg a sofőr, azután sem, hogy a póráz nélkül sétáltatott kutya nekiszaladt a kocsijának. Az eb dühös gazdája szaladni kezdett az autó után, és eközben elhajított a kocsi felé a kezében lévő botot.

Sárközi Tamás igazságügyi műszaki szakértő szerint az autós és a kutya gazdája is hibázott. A kocsi vezetőjének illett volna megállnia, a kutyáról pedig hiányzott a póráz, így szabadon kiszaladhatott az útra.

Ha egy sofőr nem áll meg a zebránál, szabálysértést követ el, amiért akár 30 ezer forint bírságot is kaphat. Ha balesetet is okoz, és gyalogos sérül meg, az pedig már bűncselekménynek számít. Idén eddig csak Hajdú-Biharban 30, a zebrán szabályosan közlekedő embert gázoltak el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.