szerző:
hvg.hu

Ebbe az autóba beülve olyan érzésünk támadhat, mintha néhány évtizeddel visszatekerték volna az idő kerekét.

Új Ladát ma legolcsóbban 2 millió forintért vásárolhatunk, ennyibe kerül ugyanis egy Granta. Ezeknek az új orosz autóknak azonban messze nincs olyan karaktere, mint egy jó öreg Ladának. A Használtautó.hu kínálatában most találtunk egy kiváló állapotban lévő 37 éves példányt, melyért nem kevesebb mint 5 millió forintot kérnek.

©

Az 1980 áprilisában gyártott Lada 2106-os magas árát egyrészt a kitűnő állapot és a gyári fényezés, másrészt a mindössze 7900 kilométeres futásteljesítmény indokolja. A forgalomból ideiglenesen kivont, magyar okmányos autó orrában egy 1598 köbcentiméteres benzinmotor található, melynek 80 lóerős teljesítménye a hátsó kerekeket hajtja. Érdekesség, hogy a kocsi minden eredeti dokumentumát megőrizte a gazdája.

©

Jelenleg jó eséllyel ez az ország legdrágább Ladája, mely egyébként Komáromban állomásozik. A Használtautó.hu kínálatában ezenkívül egy 4,65 millió forintos 1977-es Lada 2103-ast is találtunk, amit érték tekintetében egy 2017-es vadonatúj Vesta Lux követ, a maga 4,31 millió forintos árával.

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!