szerző:
hvg.hu

Kicsit olyan ez, mint egy puzzle, melynek egyes részleteit nem sikerült hibátlanul kirakni. De persze van mód az újrapróbálkozásra.

Az elmúlt napokban komoly port kavart a hír, miszerint Debrecenben BUSZ helyett BUZS feliratot sikerült felfesteni a buszsávra, mi pedig kiderítettük, hogy hogyan is történhetett ez a nem sokkal később szerencsére gyorsan javított aszfalt-nyomdahiba. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy az alábbi zavart az erőben vajon mikorra sikerül majd orvosolni Győrben:

©

Jól látszik, hogy a gyalogos-átkelőhely egyes felfestései egy kicsit összekavarodtak, és olyan érzése lehet a gyanútlan szemlélődőnek, mintha a zebra pixelről pixelre próbálna megszökni.

Könnyen kikövetkeztethető módon csatornajavítási munkákat végeztek az út ezen szakaszán, melyet a csatornafedél környéki friss aszfalt is jelez. Ennek folyományaként a térkövek egy részét is fel kellett szedni, a munka végeztével azonban nem sikerült úgy visszahelyezni a puzzle darabkákat, ahogy azokat a felfestésük indokolná.

Akad persze más magyarázat is. "Ez egy fejlett, geo-mechanikus Tetris játék, amelynek az a lényege, hogy a többnyire diplomás útburkolóknak, a baloldali szürke trapézban (start mezőben) úgy kell elhelyezniük az építőelemeket, hogy a lemeztektonikai kéregmozgások, azokat 25 éven belül, szabályos oszlopokba rendezzék. Ezt borzasztó nehéz kivitelezni! Az utolsó 2 oszlop 87,6%-on áll, az alattuk lévőből pedig már csak 2 sor hiányzik, de a kövek épp odatartanak. A játékosoknak még 5 hónapjuk van hátra a ciklusból, ha addig minden elem a helyére kerül, akkor egy szinttel feljebb léphetnek" – vélekedett Zsolt a Facebookon.

"Így működik az ország, na" – fogalmazta meg tömören a véleményét Balázs. "A burkolók ezt szándékosan csinálják. Egyfajta lázadás, rendszerbomlasztás, anarchizmus" – vélekedett egy másik Balázs.

"És azt senki sem gondolja, hogy a terv volt ilyen? És a melósnak mennyire kellett figyelni, hogy pontosan tervszerűen készüljön el?" – teszi fel a költői kérdéseket Tibor. Gábor szerint pedig: "Hát, nem az a dögunalom, az biztos. Homo ludens."

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!