szerző:
hvg.hu

Az új generációs Phantom első sorozatgyártású példányából befolyó összeget nemes célokra fogják fordítani.

A Rolls-Royce nyáron leplezte a nyolcadik generációs Phantomot, melyből a hazánkban élő kanadai milliárdos, Josh Cartu is rendelt magának egyet. Cartu várhatóan márciusban ülhet majd bele új szerzeményébe, az új Phantom első példánya viszont már most elhagyta az összeszerelő sort.
©

A Belladonna Purple fantázianevű fényezést kapott autó belül Arctic White és Tailored Purple színben pompázik, és érdekessége, hogy egy nápolyi jótékonysági árverésen talál majd gazdára. A január végi árverésen a kocsiért kínálandó összeget a gyártó át fogja utalni egy gyermekekkel és oktatással foglalkozó alapítványnak.

©

Az új Phantom a korábbinál nagyobb és a frontrészbe jobban beleolvadó hűtőrácsot kapott, ami felett az elmaradhatatlan Spirit of Ecstasy szobor az eddiginél magasabban trónol. A lézertechnológiára épülő fényszórók éjszaka is nappali világosságot képesek teremteni, és akár 600 méterre elvilágítanak. Az eleganciát fokozandó a motorháztetőn, az ablakok körül és a C-oszlopnál vastag, kézzel polírozott rozsdamentes acéldíszítések találhatók.

©

A rendkívül halkan gördülő 22 colos gumikat kapott új Phantomban nem kevesebb mint 130 kilogrammnyi hangszigetelés rejtőzik. A világ jelenlegi leghalkabb autójának kikiáltott autó belterében 100 km/h tempó mellett 10 százalékkal kisebb a zaj, mint az előd esetében. A meghajtásról egy duplaturbós V12 erőforrás gondoskodik, mely 6,75 literes lökettérfogatból 563 lóerős teljesítményt és 900 Nm nyomatékot állít elő. Utóbbi már 1700-as fordulatszámtól rendelkezésre áll.

©

 

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!