szerző:
hvg.hu

Igazán az a döbbenetes, milyen nyugodtan futja meg az autó ezt az elképesztő tempót.

A Koenigsegg Agera RS nemrégiben egy lezárt útszakaszon felállította a leggyorsabb utcai autók sebességrekordját. Az eredménye 457,94 km/h volt.

A rekordállítás során kétszer – oda-vissza – kell megtenni a távot. Elsőre 437-et ért el, mígnem másodikra összejött a közel 458-as csúcssebességű tempó. Ezzel az átlagot tekintve is rekorder, 447 km/h-s sebességével.

A Koenigsegg Agera tartja a 400-ra gyorsítás és megállás csúcsidejét is, megdöntve a Bugatti Chiron 42 másodperces rekordját. Elsőre, egy dániai reptéren a svédeknek 5,5 másodperccel kevesebb kellett a 0-400-0-km/h teljesítéséhez mint a Chironnak, egész pontosan 36,44 szekundum. Most erre is rátettek egy lapáttal, és megcsinálták ugyanezt 33,29 másodperc alatt.

©

Csak a rend kedvéért: az Agera RS-ben egy 1360 lóerős biturbó motor dolgozik V8-as elrendezésű 5 literes motorból nyert erővel. A 100-at három másodperc alatt éri el, a 300-as tempót pedig alig 12,3 másodperc alatt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!