szerző:
hvg.hu

A svéd gyártó egy limitált szériás sportmodellel ünnepli meg a WTCC-ben aratott diadalát. Egy limitált Honda láttán jobban lelkesednénk.

A múlt héten ért véget a Túraautó Világbajnokság 2017-es és egyben várhatóan utolsó szezonja: a katari futamokon a magyar versenyző, Michelisz Norbert műszaki hiba miatt nem tudott maradandót alkotni a vb-címért folytatott végső harcban. Az egyéni bajnoki cím így a Volvóval versenyző svéd Thed Björké lett, aki 283,5 pontot szerzett a 255 pontos vb-második Michelisz előtt.

A csapatbajnokságot is a Volvo Polestar nyerte meg: az északi csapat 908,5 pontot szerzett, a dobogó második fokára pedig a Michelisz mögött álló Honda léphetett fel a maga 880 pontos eredményével. A Volvo pedig ennek az új közúti személyautónak a bejelentésével ünnepelte meg a bajnoki címeket:

©

A mellékelt fotókon a World Champion Edition kivitelű Volvo S60 és V60 látható, melyek érdekessége, hogy D4, D5, T5 és T6 motorral egyaránt rendelhetők. Kívülről a 19 colos egyedi könnyűfém felnikről, a kiegészítő spoilerekről, illetve a rozsdamentes acélból készült sportkipufogóról ismerhető fel a limitált széria. Az alapmodelleknél 10 lóerővel és 50 Nm-rel izmosabb szériából a sport felfüggesztés és a gyorsabb váltómű sem hiányozhat.

Ha valaki ennél is erősebb Volvót szeretne, annak érdemes néhány pillantást vetnie a közelmúltban általunk is alaposan letesztelt S60 Polestarra, mely 367 lóerős teljesítménye révén senkitől sem kér elnézést.

©

 

©
©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.