szerző:
hvg.hu

A tisztán elektromos hajtásláncú amerikai szedán ezúttal egy négyszemélyes olasz telivér ellen villantja meg a tudását.

Az alábbi videó egyik főszereplője egy Ferrari FF, melynek motorházteteje alatt egy 6,5 literes V12-es szívómotor teljesít szolgálatot. A 660 lóerős teljesítményű és 683 Nm nyomatékú olasz sportautó 3,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h tempóra. Ez igen komoly produkció egy négyszemélyes autótól, de a videó másik főszereplője ellen ez is kevés.

A másik autó ugyanis egy Tesla Model S P100D, melynek mintegy 700 lóerős teljesítménye 2,7 másodperc körüli 0–100-as sprintidőt tesz lehetővé. A videóban a Ludicrous Plus módban használt Tesla mind állórajt, mind pedig rugalmasság tekintetében komolyan elveri az ugyancsak négykerék-hajtású Ferrarit. Az első összecsapás 3 perc 20 másodperc magasságánál kezdődik:

Megjegyzendő, hogy a Ferrari a Teslával ellentétben az üzemanyagtartály kiürüléséig egymás után lényegében akárhányszor produkálni tudja a maga gyorsulási értékét. Ezenkívül az sem elhanyagolható szempont, hogy míg a Tesla "csak" 250-nel tud menni, addig a Ferrari végsebessége 335 km/h. A hangjukat pedig össze sem lehet hasonlítani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!