szerző:
hvg.hu

A stuttgarti székhelyű cég néhány éve még kizárta, hogy valaha elektromos autót gyártsanak, ehhez képest most egy merőben más elképzeléssel álltak elő.

Nagyot fordult a világ néhány év alatt a Porschéval. Miután 2015 elején Wolfgang Hatz, a stuttgarti székhelyű autógyártó fejlesztési igazgatója úgy nyilatkozott, a cég nem tervez elektromos Porschét gyártani, 2017. szeptember elején kiderült, 2019-ben jöhet a Porsche tisztán elektromos autója, a Mission E – a képességeiről itt írtunk korábban. A cég azonban nem áll meg itt, és a jelek szerint egy másik (részben) elektromos járművet is tervez.

Az Automotive News információi szerint a Porsche a 911-es plug-in hibrid változatát tervezi, amit Oliver Bloom vezérigazgató szerint 2023-ban dobnának piacra. A beszámoló szerint a terv ugyan nem végleges, Bloom szerint viszont a Porschénak rendkívül fontos, hogy legyen egy plug-in hibrid a 911-esből.

Az akkumulátor nagyjából 68 km-re elegendő elektromos áramot tudna tárolni, de ez a kapacitás 2023-ig még bőven növekedhet, a következő öt évben ugyanis jó eséllyel nagyot változik majd a technológia.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!