szerző:
hvg.hu

Egy hét van még hátra a licitből, a bevételt pedig jótékonysági célokra fogják fordítani.

Amikor Ferenc pápa két éve ősszel az Egyesült Államokban tett látogatást, akkor szokásához híven nem luxuslimuzinokat, hanem két egyszerű kis Fiat 500L-t használt a helyi utazásai során. Ezek közül az egyiket nemrégiben már elárverezték, most pedig a másik kerül kalapács alá. Konkrétan ez a példány:

©

A Fiat 500L az USA-ban mintegy 21 ezer dolláros áron kapható, a Ferenc pápa által használt példány licitje pedig cikkünk írásakor 40 ezer dollárnál jár. Ennél mindenképpen feljebb fog kúszni az összeg: a licit szervezői 75 ezer dolláros eladási árral kalkulálnak. Mindezt joggal teszik, ugyanis a másik hasonló pápamobil nemrégiben 82 ezer dolláros áron talált gazdára.

©

Az autó lényegében szalon állapotban van, ugyanis eddig csak valamivel több mint 700 kilométert tettek meg vele. Az 1,4 literes turbós benzinmotorral és hatsebességes automataváltóval felvértezett Fiat 500L belsejét fekete bőr borítja.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!