szerző:
hvg.hu

Flexelés, kutyaugatás, fűnyírás, gyereküvöltés - idegtépő zajok. De, van aki egy Ford Mustang hangját is utálja.

Nem mindenki rajong a V8-as morgásért, ami önmagában is botrány, de fogadjuk el tényként, amiből azért akadhatnak gondok. A Ford egy korábbi főmérnökével például megtörtént, hogy ráhívták a rendőrséget, mert be merte indítani Mustangját.

Mindenesetre inspirálta az eset, mert létrehoztak egy olyan menüpontot is a 2018-as Mustang kipufogó rendszerének beállításainál, amely jelentősen némítja a kocsit.

A „Csendes Szomszéd Módnak” elkeresztelt beállítással szépen, „lábujjhegyen” morog a V8-as nem lehet rá panasz. Ráadásul időre is lehet programozni, reggel 7-és 8 között mondjuk mindig némán indul a kocsi.

Persze azért van másik véglet is, amikor Track módban üvölt a V8-as kipufogója. Mondjuk kérdés, valójában mennyit számít 10 decibel, ugyanis ennyivel csökken a hangerő a Normal módhoz képest, amikor aktiváljuk a csendes módot: 82 decibelről 72-re.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!