szerző:
hvg.hu

Flexelés, kutyaugatás, fűnyírás, gyereküvöltés - idegtépő zajok. De, van aki egy Ford Mustang hangját is utálja.

Nem mindenki rajong a V8-as morgásért, ami önmagában is botrány, de fogadjuk el tényként, amiből azért akadhatnak gondok. A Ford egy korábbi főmérnökével például megtörtént, hogy ráhívták a rendőrséget, mert be merte indítani Mustangját.

Mindenesetre inspirálta az eset, mert létrehoztak egy olyan menüpontot is a 2018-as Mustang kipufogó rendszerének beállításainál, amely jelentősen némítja a kocsit.

A „Csendes Szomszéd Módnak” elkeresztelt beállítással szépen, „lábujjhegyen” morog a V8-as nem lehet rá panasz. Ráadásul időre is lehet programozni, reggel 7-és 8 között mondjuk mindig némán indul a kocsi.

Persze azért van másik véglet is, amikor Track módban üvölt a V8-as kipufogója. Mondjuk kérdés, valójában mennyit számít 10 decibel, ugyanis ennyivel csökken a hangerő a Normal módhoz képest, amikor aktiváljuk a csendes módot: 82 decibelről 72-re.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!