szerző:
hvg.hu

Ez az igen potens Volkswagen rendőrautó még a leggyorsabb sportkocsikat is könnyen utol tudja érni.

Az elmúlt időkben tele voltak a híradások azokkal a szuperdrága hipersportkocsikból készített rendőrautókból, melyeket a dubaji, illetve az olasz rendőrség állított hadrendbe. Ezúttal kivételesen a német hatóságok kaptak egy igen egyedi rendőrautót, mely ugyan nem hipersportkocsi kategóriás, de menetteljesítmény tekintetében nem sok kritika érheti.
©

A Volkswagen Golf R-re épülő Oettinger tuningautó 2 literes lökettérforgatú turbós négyhengeres benzinmotorját 310 lóerőről 400 lóerőre erősítették. Az állóhelyzetből 100-as tempóra mintegy 3,6 másodperc alatt gyorsuló, négykerék-meghajtású rendőrautó végsebessége 288 km/h.

©

A 20 colos könnyűfém felniken guruló spéci Volkswagen Golf egyedi spoilerszettet kapott, és a 90 milliméteres átmérőjű végeket kapott sportkipufogó mellett sem mehetünk el szó nélkül. Az egyetlen példányban készült Oettinger koncepcióautó révén a biztonságos autótuningra szeretnék felhívni a figyelmet.

©

 

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!