szerző:
hvg.hu

Az olasz vállalat a közeljövőben egy a Stelviónál nagyobb SUV-val fog előrukkolni.

Az Alfa Romeo a közelmúltban dobta piacra első divatterepjáró kategóriás modelljét, a Stelviót, mely a legfrissebb híradások szerint hamarosan egy nagy testvért fog kapni.

Az Audi Q7, a BMW X5, a Mercedes GLE és a Volvo XC90 közvetlen ellenfelének szánt újdonság típusjelzése egyelőre ismeretlen, az viszont már most biztosnak tűnik, hogy a Stelvio platformjára épülő újdonság a kis testvérhez képest nyújtott tengelytávval, nagyobb beltérrel, illetve mintegy 200 kilogrammal nagyobb tömeggel fog rendelkezni.

A nagyobb tömeg többek közt az új 48 voltos lágy-hibrid rendszer következménye, melyet többek közt egy 2 literes lökettérfogatú turbós négyhengeres benzinmotorral párosítanak össze az olaszok. Az új fejlesztésű rendszer összteljesítménye mintegy 350-400 lóerő lesz. Az Alfa Romeo nagy divatterepjárója várhatóan valamikor 2020 magasságában fog bemutatkozni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!