szerző:
hvg.hu

Habár egyre jobban tombol a divatterepjáró-őrület, a Golf eladási mutatóira továbbra is büszke lehet a Volkswagen.

A Volkswagen 1974-ben, tehát immár negyvennégy esztendővel ezelőtt állította hadrendbe a Golf nevet kapott kompakt modelljét, mely az azóta eltelt évtizedekben igen komoly mennyiségben talált gazdára. A gyártó legfrissebb adatai szerint nemrégiben készült el a 34 milliomodik Golf: 2017-ben mintegy 1 millió ilyen személyautó hagyta el a wolfsburgi székhelyű cég gyártósorait.

Noha továbbra is az ötajtós hatchback változat a legnépszerűbb, tavaly a kombi produkálta a legnagyobb, mintegy 11 százalékos növekedést az előző évhez képest. 2017-ben egyébként a Volkswagen Golf volt Európa legnépszerűbb új autója, és amennyiben minden jól megy, akkor az aktuális hetedik generációt 2019-ben küldi majd nyugdíjba a már javában fejlesztett új verzió.

Nem meglepő módon a Volkswagen berkein belül 2017-ben a Tiguan produkálta a legnagyobb növekedést. Ebből a divatterepjáróból egy év alatt 730 ezer példányt adtak el, ami éves szinten közel 40 százalékos növekedésről tesz tanúbizonyságot.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!