szerző:
hvg.hu

Létezik olyan mély hó, melyben még egy ilyen szörnyeteg kategóriás terepjáró is elakad.

A Mercedes G63 AMG 6X6 érdekessége, hogy a jó öreg G-osztály alapmodelljeitől eltérően nem négy, hanem hat hajtott kerékkel rendelkezik. A szomszédos Ausztriában a grazi Magna Steyr által 2013 és 2015 között gyártott autó hivatalos listaára 379 ezer euró, vagyis mintegy 118 millió forint volt. Az 5,5 literes és 571 lóerős V8-as motor egy hétfokozatú automata váltón keresztül juttatja át az erejét a kerekekre.

Az alábbi videó tanúsága szerint azonban még ez a 460 milliméteres hasmagasságú és fedélzetről állítható guminyomású terepjáró is el tud akadni, ha igen mély hóról van szó. Olyannyira, hogy még a mentésére érkezett lánctalpas munkagépnek is komoly kihívást jelentett a 6x6-os Merci megmozdítása:

Panzer down! & this happened... not even the #SnowCat... #Cortina

Greg B. ⚫️���� (@gregb.23) által megosztott bejegyzés,

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!