szerző:
hvg.hu

A brutális nyomaték és az okos hajtási elosztás miatt, akár ilyesmire is képes egy elektromos autó.

Megint be lehet írni egy piros pontot a Tesla autójának, ugyanis egy kamionost segített ki valaki egy Model X-szel. (Vagy csak kísérleteztek, mit tud a Tesla hóban, az nem derül ki pontosan.) Mindenesetre elég jól boldogult, az biztos. A tulajdonos, aki maga is a Teslánál dolgozik, persze büszkén posztolta ki a teljesítményt, amelyre azt írja, nem is nullázta le nagyon a kocsi kapacitását.

A hivatalosan 2268 kilogrammos (5000 lb) vontatási kapacitású autóval, sikerült a nyerges vontatót meghúzni az elég mostoha körülmények ellenére.

A legerősebb Model X P100D-vel – amely duplamotoros, összkerék-meghajtású és hivatalosan 774 lóerős, valamint ténylegesen kamionnyi nyomatéka van a 976 Nm-erével – talán még nem is az a meglepő, hogy megmozdít szinte bármit, hanem hogy az elég okos összkerékhajtási rendszerének köszönhetően a csúszós talajon is jól boldogult.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!