szerző:
hvg.hu

Nem tudni, miért, de a Tesla a gyakorlatban produkálhatónál szerényebb gyorsulással hirdeti a Model 3-at.

A Tesla hivatalos weboldalán a nemrégiben gyártásba került Model 3 oldalán az áll, hogy ez a tisztán elektromos hajtású autó 5,1 másodperc alatt gyorsul állóhelyzetből 60 mérföld/órás, vagyis 96 kilométer/órás sebességre. Ez sem rossz érték, de most kiderült, hogy a Tesla Model 3 a gyakorlatban ennél sokkal komolyabb produkciót ad elő.

A DragTimes ugyanis fogott egy teljesen széria, alap kivitelű, hátsókerék-meghajtású Model 3-at, és lemérte, hogy a járgány a hideg időjárás ellenére is alig 4,663 másodperc alatt abszolválta a 0-96 km/h gyorsulást. A negyedmérföldes távolságot 13,376 másodperc alatt tudta le a Tesla Model 3, és az állórajtos indulást követően 165 km/h volt a sebessége a célvonalnál.

És ez még csak a kezdet, hiszen a későbbiekben érkezni fog az összkerékhajtású változat is, ezenkívül pedig várhatóan a Ludicrous Mode-ot is meg fogja kapni a típus. Most már csak a tömeggyártást kellene felfuttatni, mert e tekintetben igen komoly a lemaradása az amerikai gyártónak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!