szerző:
hvg.hu

A hagyományos személyautókat követően az extrémebb járgányok is elindulnak a villanyosítás útján. Íme a bizonyíték.

A Vanderhall Motor Works a napokban Las Vegasban megrendezett CES szakkiállítást használta fel arra, hogy fellebbentse a fátylat legfrissebb háromkerekű modelljéről. A keresztségben Edison2 nevet kapott újdonság tulajdonképpen nem más, mint a tavaly debütált Venice benzinmotor helyett villanymotort felvonultató változata.
©

Az 1,4 literes lökettérforgatú négyhengeres benzinmotor helyét két elektromotor vette át, melyek összteljesítménye 180 lóerő. A 0 fordulatszámtól 325 Nm-es nyomatékot biztosító Edison2 mintegy 4 másodperc alatt gyorsul állóhelyzetből 100-as tempóra, a végsebessége pedig 168 km/h.

©

Az elsőkerék-hajtású és szuperkönnyű alumíniumvázas jármű egy 30 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorból nyeri az energiát. Az egy feltöltéssel mintegy 320 kilométernyi távolság megtételére képes Edison2 alapára 34 950 dollár (9 millió forint) és az első példányokat még ebben a negyedévben átvehetik a vásárlók.

©

 

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!