szerző:
hvg.hu

A hibridséget ezúttal messze nem a környezettudatosság, hanem sokkal inkább a teljesítményfokozás indokolja.

Tavaly decemberben a Toyota motorsport részlege, a Gazoo Racing kedvcsinálóként felvázolta egy új hipersportkocsi sziluettjét. Most pedig már teljes pompájában megtekinthető ez a keresztségben GR Super Sport Concept nevet kapott újdonság, melyet a 2018-as Tokiói Autószalonon lepleztek le.

©

A japán gyártó motorsport divíziójának fejlesztői lényegében nem tettek más, mint fogták a WEC sorozatban versenyző TS050 Hybridet, és abból elkészítettek egy némileg szelídített változatot. A borítás alatt egy 2,4 literes lökettérfogatú biturbó V6-os erőforrás és a vállalat legmodernebb hibrid rendszere rejtőzik, az összteljesítmény kereken 1000 lóerő.

©

Sigeki Tomojama, a Gazoo Racing vezetője további részleteket egyelőre nem kívánt elárulni a kocsival kapcsolatban. Azt viszont kihangsúlyozta, hogy a GR Super Sport Concept azt mutatja, hogy a Toyota motorsport részlege kőkemény versenyautókból fejleszt sportkocsikat.

©

A GR Super Sport Concept sokkal inkább versenyautónak, semmint utcai sportkocsinak tűnik, hiszen nincsenek normál fényszórói, hagyományos ajtajai és leengedhető oldalablakai, illetve slick gumik kerültek rá, mindenesetre nem kizárt, hogy a későbbiekben esetleg egy utcai változat is készül a mostani koncepcióautóból. Valami olyasmi, mint a Mercedes AMG Project One.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!